The IKEA song

 Man är ju svensk.

S'mores!

Slutet av oktober, känns som dag i sena juli. Igår satt vi ute och grillade vid sjutiden och jag kunde sitta i shorts och linne utan problem. Vädret hemma i Sverige saknar jag för tillfället inte alls. 

Anyways, jag åt en s'more för första gången! Så fantastiskt gott.
 

Just a day

Hampton är litet. Litet, mysigt och amerikanskt. De har världens bästa mexikanska restaurang, La Carreta (där jag alltid beställer Burrito con Papas), från vilken jag är nyss hemkommen. Man får alltid en korg med tunna, supergoda nachos, och precis som på alla andra matställen i USA är det fri påfyllnad av dricka.
 
Jag har gått och blivit sjuk. Småsjuk i alla fall. Hostat har jag gjort konstant sedan förra onsdagen och börjar få halsont. Ett paket hemifrån från allra bästaste mormor och morfar gjorde dock min vecka så mycket bättre. ♥ Tre Marabou-chokladkakor, en påse pärlsocker och lakritspipor. Mycket bättre än så blir det inte. 

Brev har jag skrivit och skickat iväg, äntligen. Bättre sent än aldrig. Det är bara så knöligt (värmländska!) att göra sig tid att gå till the post office här i Hampton, det ligger så avigt till. 

Älskade pappa

Ett paket väntade på mig idag när jag kom hem från skolan - men inte vilket paket som helst inte! Ett fyrkantigt, brunt ett från min pappa. Tejpat var det. Rejält tejpat. Tejp överallt. Det tog cirkus femton minuter för mig att få bort all tejp, och under tejpen uppenbarade sig en rosa kartong. Javisst. Min kära pappa hade använt kartongen från brädspelet "Vem blir prinsessa?" att skicka innehållet i. Det är en sådan grej som bara skriker "Michael Berggren". Och det gjorde mig så lycklig. Paketet gjorde min dag (+ ett fint meddelande från kära Erica! Saknôr rä!).
 
Men till det viktigaste; innehållet. Två påsar djungelvrål, en påse lakritsremmar, en påse med salt Gott & Blandat och en tub med dillkaviar. En tub med dillkaviar. Älskade pappa. Nu fattas bara lite knäckebröd ju. 
 

En vanlig skoldag

06.00 AM ringer klockan. Jag tar min morgondusch och gör mig klar, äter frukost och sådant. Vid 07.00 går jag ut till vägkanten för att vänta på den gula skolbussen. Vägen till skolan tar ungefär tjugo minuter med alla upplockningar av ungar inräknade, så vanligtvis är jag framme vid skolan runt halv åtta. 
 
07.55 AM ringer första klockan, och då har vi fem minuter på oss att gå till skåpen och gå till våran första lektion (i mitt fall Algebra 2). Vi har även fem minuter på oss emellan varje lektion resten av dagen, lunchen undantagen.

08.00 AM - 08.45 AM, Algebra 2 - den här lektionen har jag med juniors, och den är relativt enkel. Det är mestadels sådant jag redan gjort hemma i Sverige och det är skönt att ha lite matte under året - så jag inte glömmer bort allt innan mitt sista år i Sverige.
 
08.50 AM - 09.35, Spanish 2 - spanska på samma nivå jag skulle ha studerat hemma, och den här lektionen är ganska slapp och kul. Vi är åtta styckna i klassen, alla tjejer, och de flesta är seniors. 
 
09.40 AM - 10.25 AM, Animal Science (Agra) - precis som det låter. Vi "lär" oss om boskap, farming och uppfödning. För det mesta så sitter vi dock bara. Vi gör ingenting här. Av alla de veckor jag varit här har vi haft tre lektioner av Animal Science då vi faktiskt gjort något. Jag, Terra och Isabella sitter mest och pratar och fördriver tiden.
 
10.30 AM - 11.15 AM, Study Hall - Håltimme i stort sett, men är avsedd för att göra läxor på så man slipper göra dem hemma. Man sitter fortfarande under uppsikt i ett klassrum dock, och om jag inte har några läxor så är det ännu en timma av bara sittande.

11.20 AM - 12.05 PM, French 1 - Franska steg ett. Då jag har studerat franska i sex år så är det inte några större problem, och det är antagligen den bästa lektionen jag har under dagen. Det folk jag har den med är så satans bra och de är även seniors allihopa. Det är även en Distance Learning Class, vilket betyder att det är en lektion över Skype. Läraren sitter vid sin dator i Little Rock, tror jag. 
 
12.10 PM - 12.40 PM - Lunch! Alla äter samtidigt i matsalen, och jag tar oftast med mig min egna lunch då maten inte är den bästa. Chokladmjölk och en hel del fet mat serveras oftast - inte det nyttigaste.

12.45 PM - 13.35 PM, English II - Engelska, och de jag har lektionen med är en ganska speciell skara. Några footballplayers, några stoners, några artisktiska individer.

13.40 PM - 14.30 PM, Physics -  Fysik med seniors, och även den här är en av de bästa under dagen. Läraren är hur kul som helst.Det är ganska svårt dock, med alla engelska enheter och termer, men det går!
 
14.35 PM - 15.25 PM, American History - Slapp klass, slapp lärare, slappa uppgifter. Vi är få elever och vi gör inte alls mycket. Just nu kollar vi på "Patrioten" och då och då lär vi oss faktiskt något. Häromdagen fick jag förklara för en tjej i klassen varför de firar Thanksgiving, för det visste hon nämligen inte. Lite konstigt, kan man tycka. 
 
15.35 PM - bussresa hem igen!
 
Därefter äter vi middag när Miranda kommer hem från jobbet, jag gör läxor om jag har några (vilket jag vanligtvis inte har), umgås i vardagsrummet, kollar på teve och sådant. Vid nio går mina värdföräldrar och lägger sig, då min värdpappa går upp vid tre varje natt då han börjar jobbet vid halv fem. Jag går in till mitt rum, spenderar lite kvalitetstid med datorn och myser ner mig för att somna innan elva varje kväll. 
 
Kanske inte verkar som mycket, men efter en dag är man helt slut och jag älskar det. Innan brukade jag ha tennisträning efter skolan i nån timme varje dag, men nu är tennissäsongen över - tyvärr. 

Back!

Här är jag, vid liv, i allra högsta grad. F'låt.

RSS 2.0