En vanlig skoldag

06.00 AM ringer klockan. Jag tar min morgondusch och gör mig klar, äter frukost och sådant. Vid 07.00 går jag ut till vägkanten för att vänta på den gula skolbussen. Vägen till skolan tar ungefär tjugo minuter med alla upplockningar av ungar inräknade, så vanligtvis är jag framme vid skolan runt halv åtta. 
 
07.55 AM ringer första klockan, och då har vi fem minuter på oss att gå till skåpen och gå till våran första lektion (i mitt fall Algebra 2). Vi har även fem minuter på oss emellan varje lektion resten av dagen, lunchen undantagen.

08.00 AM - 08.45 AM, Algebra 2 - den här lektionen har jag med juniors, och den är relativt enkel. Det är mestadels sådant jag redan gjort hemma i Sverige och det är skönt att ha lite matte under året - så jag inte glömmer bort allt innan mitt sista år i Sverige.
 
08.50 AM - 09.35, Spanish 2 - spanska på samma nivå jag skulle ha studerat hemma, och den här lektionen är ganska slapp och kul. Vi är åtta styckna i klassen, alla tjejer, och de flesta är seniors. 
 
09.40 AM - 10.25 AM, Animal Science (Agra) - precis som det låter. Vi "lär" oss om boskap, farming och uppfödning. För det mesta så sitter vi dock bara. Vi gör ingenting här. Av alla de veckor jag varit här har vi haft tre lektioner av Animal Science då vi faktiskt gjort något. Jag, Terra och Isabella sitter mest och pratar och fördriver tiden.
 
10.30 AM - 11.15 AM, Study Hall - Håltimme i stort sett, men är avsedd för att göra läxor på så man slipper göra dem hemma. Man sitter fortfarande under uppsikt i ett klassrum dock, och om jag inte har några läxor så är det ännu en timma av bara sittande.

11.20 AM - 12.05 PM, French 1 - Franska steg ett. Då jag har studerat franska i sex år så är det inte några större problem, och det är antagligen den bästa lektionen jag har under dagen. Det folk jag har den med är så satans bra och de är även seniors allihopa. Det är även en Distance Learning Class, vilket betyder att det är en lektion över Skype. Läraren sitter vid sin dator i Little Rock, tror jag. 
 
12.10 PM - 12.40 PM - Lunch! Alla äter samtidigt i matsalen, och jag tar oftast med mig min egna lunch då maten inte är den bästa. Chokladmjölk och en hel del fet mat serveras oftast - inte det nyttigaste.

12.45 PM - 13.35 PM, English II - Engelska, och de jag har lektionen med är en ganska speciell skara. Några footballplayers, några stoners, några artisktiska individer.

13.40 PM - 14.30 PM, Physics -  Fysik med seniors, och även den här är en av de bästa under dagen. Läraren är hur kul som helst.Det är ganska svårt dock, med alla engelska enheter och termer, men det går!
 
14.35 PM - 15.25 PM, American History - Slapp klass, slapp lärare, slappa uppgifter. Vi är få elever och vi gör inte alls mycket. Just nu kollar vi på "Patrioten" och då och då lär vi oss faktiskt något. Häromdagen fick jag förklara för en tjej i klassen varför de firar Thanksgiving, för det visste hon nämligen inte. Lite konstigt, kan man tycka. 
 
15.35 PM - bussresa hem igen!
 
Därefter äter vi middag när Miranda kommer hem från jobbet, jag gör läxor om jag har några (vilket jag vanligtvis inte har), umgås i vardagsrummet, kollar på teve och sådant. Vid nio går mina värdföräldrar och lägger sig, då min värdpappa går upp vid tre varje natt då han börjar jobbet vid halv fem. Jag går in till mitt rum, spenderar lite kvalitetstid med datorn och myser ner mig för att somna innan elva varje kväll. 
 
Kanske inte verkar som mycket, men efter en dag är man helt slut och jag älskar det. Innan brukade jag ha tennisträning efter skolan i nån timme varje dag, men nu är tennissäsongen över - tyvärr. 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Hej! Jag hittade just till din blogg då jag också är intresserad av att göra ett utbyte i USA.
Dock är jag bara 13 år så jag har tid att förbereda mig :D

Jag är medveten om att det här inlägget är gammalt men jag hade lust att kommentera ändå.
Du verkar ha det väldigt lugnt och skönt där! Jag har tittat och läst andra utbytningsstudenters bloggar och de flesta verkar ha det väldigt tufft/kämpigt. Innan jag kom in på din blogg har jag bara hört att det vara stressigt och jätte mycket plugg.
N¨got som verkar intressant är att alla skolor i USA verkar vara väldigt olika.
Hoppas det går bra för dig

Svar: Hej! Förlåt för att jag inte har svarat på länge, har inte direkt haft tid för datorn. :) Men jättebra att du redan börjat förbereda dig, det kommer hjälpa dig supermycket - jag lovar!
I alla fall, ja, jag har det väldigt lugnt och skönt och jag känner mig som hemma! Trots det så är ju inget år en dans på rosor, inte ens hemma i Sverige, men jag har älskat varje stund av det här året! Jag går som senior, sista året, och det är inte alls kämpigt eller jobbigt om man jämför med vad jag är van vid, men det är ju väldigt olika från person till person. Om du mot all förmodan skulle känna att det är för mycket plugg så kan du ofta ta andra, lättare kurser med juniors eller sophomores - för trots att du är utbytesSTUDENT så kommer inte de betyg under året räknas, du är här för en upplevelse och för att ha kul! Tänk på det. :) Ta var dag för sig, njut av allt USA har att erbjuda så kommer det gå störtlätt. :) Hemlängtan har aldrig varit ett problem heller, och året går fortare än man kan tro!
Hoppas jag var till hjälp, och feel free att höra av dig igen om du undrar något! :D
teenagelobotomy.blogg.se

2013-01-05 @ 23:05:51
URL: http://sannaos.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0